Tradition, hantverk och teknik

Bomankök är idag en modern träindustri där ny teknik kompletterar hantverkskunnandet. Kökssnickerier som håller högsta kvalitet och måttanpassas efter era önskemål.
Vi tillverkar allt ifrån utbytesluckor till kompletta kök. Det breda urvalet av skåp (levereras alltid monterade med inredning i), luckor, bänkskivor ger stora möjligheter till det personliga köket.

Familjeföretaget Bomankök har mer än 75 års erfarenhet av arbete med trä. 1932 startade möbelsnickare Emil Boman verksamheten med tillverkning av fåtöljstommar. Redan året därpå övergick produktionen till inredningssnickerier.
I mitten av 40-talet inriktades tillverkningen på köksutrustningar. 1957 hade verksamheten fått en sådan omfattning att en tillbyggnad blev nödvändig. Fabriksytan ökades från 500 till 1000 m2. 1968 inleddes den tillverkning som gjort Bomans känt över hela landet. Köksluckor i massiv furu, ”Allmoge luckor” i folkmun, blev företagets nya stora produkt.

På 70- och början av 80-talet var Bomans underleverantör till tre av Sveriges största köksproducenter. 1973 var det dags för en ny generation Boman att ta vid. Sonen Göran tog över och förde familjens hantverkstradition vidare. Idag är tredje generationen Boman involverade i företaget. Idag är fabriksytan 3200m2 efter om och tillbyggnad år 2007.