Ekkök

Ekkök är ett klassiskt val som aldrig känns omodernt. Ett väldigt vackert träslag som får rummet att lysa upp. Ekträets ådring ger en vacker och rustik känsla som är unik för just det träslaget. Precis som ett bra vin så blir ek bara bättre med åren vilket gör detta träslag till ett utmärkt val för ditt nya kök.

Det finns så otroligt många träsorter att välja mellan vilket kan göra det svårt att veta vilket man ska använda. Här finns det inte något rätt och fel utan allt handlar om vilken smak man har. Just ekkök är ett väldigt eftertraktat på grund av sin hårdhet som gör köksluckor och lådor väldigt tåliga och hållbara. Ek är även även väldigt tåligt när det gäller olika typer av miljöer. Det är bland annat väldigt motståndskraftigt när det gäller röta i fuktigare miljöer och är därför ett av de träslag som är mest lämpligt för utomhusbruk. Ett ekkök har även en väldigt vacker ådring i träet som ger rummet en väldigt varm och härlig känsla.

köksluckor i ek

Ett ekkök som passar just ditt hem

Förutom att man ska välja bland olika träslag så finns det även många olika varianter inom de olika träslagen. Detta ger dig en väldigt stor frihet när det gäller designen i ditt nya kök så att det blir exakt så som du vill ha det.

Bland våra ekkök så hittar du olika varianter som t.ex safir ek där vi har jobbat för att lyfta fram träets naturliga och vackra ådring. Vi har också rubin ek som har en lite mer diskret struktur med en klassisk framtoning som passar de flesta hem. Vi har även något som vi kallar för ”stil ek” som är en lite mer stilren design med en mörkare ton som ger en väldigt modern känsla. Möjligheterna är verkligen oändliga när man jobbar i trä. Om du är nyfiken på hur dessa och fler av våra ekkök ser ut så ta gärna en titt på bilderna inne på de olika undersidorna.

Från köksdröm till verklighet

Många har en bild i huvudet av hur man vill att ens drömkök ska se ut, men det är inte alltid lätt att få ut det på pappret och ännu svårare att sätta det i praktiken. På Bomankök hjälper vi dig hela vägen från planering och design till ett färdigt ekkök. Med erfarna köksdesigner så vägleder vi dig till ett kök som faller just dig i smaken. Vårt mål är att göra din köksdröm till verklighet!

Om du har frågor eller funderingar kring hur vi på Bomankök kan hjälpa dig med ekkök så tveka inte att kontakta oss så svarar vi på alla dina frågor.