Askkök

Ask är ett vanligt träslag att använda till kök och köksluckor. Ett aningen ljusare träslag som får ditt nya kök att lysa upp. Inte lika tydliga ådror som ek men mer synligt än i björk. Ett askkök är ett perfekt val för dig som vill ha lite ljusare färger i ditt nya kök.

I denna djungel av olika träsorter så kan det vara väldigt svårt att veta vilket träslag man ska använda sig av när man designar ett nytt kök. Även om olika träslag har vissa egenskaper så handlar det i slutändan om vilken smak man själv har. Ek har till exempel tydligare ådror och en mörkare färg om man är intresserad av en mer rustik känsla. Ask har en ljusare nyans och inte lika tydliga ådror vilket gör att det till ett bra mellanting mellan ek och björk som är ännu ljusare och har ännu mindre ådror.

Ett askkök som faller just dig i smaken

Om du är intresserad av att designa ett askkök så finns det många olika möjligheter. När man jobbar i trä så finns det otroligt mycket man kan göra vilket ger en väldigt stor frihet i hur man kan designa ett kök. Några av de vanligare kökstyperna vi brukar arbeta med är allmoge ask där vi vitlansar luckorna men låter ådringen synas igenom för att behålls ”träkänslan” i luckorna. Det går även att få den täckmålad två gånger för att minska ådringen ytterligare. Vi har även opal ask där ådringen nästan täcks över helt med en klar och tydlig vit färg som passar perfekt för ett modernt och mer stilrent kök. Vi har även Lindö ask där vi täckmålar med en grå och vit kulör och behåller en tydlig ådring i luckorna.

Om du vill få inspiration till ditt nya askkök så ta gärna en titt inne på de olika kökstyperna där du hittar många bilder.

Vi hjälper dig att få drömköket

Har du en tydlig bild i huvudet av hur du vill att ditt drömkök ska se ut? Vi på Bomankök hjälper dig att göra den drömmen till en verklighet. Med erfarna köksdesigner så vägleder vi dig till ett askkök som faller just dig i smaken. Vårt mål är att göra din köksdröm till en verklighet!

Om du har frågor eller funderingar kring hur vi kan hjälpa dig så tveka inte att kontakta oss så svarar vi på alla dina frågor!